Shigeru Kawai - Håndbyggede flygler

K. Kawai - Læs historien om Kawai

Historien om K. Kawai

Kawai

En endeløs rejse mod perfektion

For lidt over et århundrede siden i Japan kæmpede en orgelbygger med at bygge et opretstående klaver ud af importerede dele. En dag blev han overrasket af naboens søn, som kom cyklende forbi i en underlig pedaldrevet bil - den første der nogensinde kørte på vejene i Hamamatsu, Japan. Den ambitiøse klaverbygger blev så imponeret over drengens opfindsomhed, at han tilbød ham at tage ham som lærling. Den næste dag takkede drengen ja til tilbuddet, og en drøm blev født, da den unge dreng, Koichi Kawai – søn af en vognsmed – gik i gang med konstruktionen af hans første klaver. De følgende år skulle afsløre K. Kawais’ ekstraordinære talent for design og innovation. Han ledte den research og det udviklingsteam, som introducerede klaveret i hans land.

Senere blev han den første i Japan til at designe og bygge en komplet klaver-mekanik, og han tog flere patenter på designs og opfindelser. Det var en storslået begyndelse, men hans bedste opfindelser lod vente på sig. I 1920´erne begyndte den japanske industri at vakle. Det firma som havde ansat Koichi var i vanskeligheder og en ny ledelse havde overtaget kontrollen fra den tidligere ejer. Det var her Koichi Kawai besluttede sig for at forfølge sin egen drøm, med troen på at forfølgelsen af perfektion altid ville bringe muligheder med sig.

Således begyndte K. Kawais rejse i 1927 da han med 7 familiemedlemmer startede Kawai Musical Instrument Research Laboratory i Hamamatsu, Japan. Drømmen var en dag at bygge verdens fineste klaver.

De første par år bød på mange forskellige udfordringer – mangel på dygtige teknikere, kvalitetsmaterialer og et utilstrækkeligt netværk af forhandlere og endeligt manglende kunder. Dog fortsatte de målfaste medarbejdere. I starten af 1950´erne var Kawai vokset til 500 faste ansatte med en produktion på mere end 1500 klaverer om året – og K. Kawai havde modtaget den prestigefyldte “Blue Ribbon Medal” fra kejseren af Japan som den første fra instrumentindustrien. Ved anden af det første kvarte århundrede var firmaets grundsten etableret: fortrinlighed og dedikation– en filosofi.