Kawai Novus NV10

Kawai præsenterede den nye NOVUS NV10 på Musikmesse Frankfurt d. 5. april 2017. Kawai NOVUS NV10 er et nyt hybridinstrument fra en af de største producenter på markedet. Kawai som har en lang historie med at bygge akustiske klaverer og flygler, viste deres nyeste hybrid instrument frem på musikmessen. 

Med en rigtigt mekanik inde i instrumentet er det svært at se hvordan man kan videreudvikle yderligere på tangentfornemmelsen i et digitalpiano. Instrumentet er utroligt spændende fordi det kombinerer en rigtig tangent med en blanding af sampling og modeling hvilket giver en virkelighedstro fornemmelse hen imod den rigtige oplevelse. Det er dog ikke den akustiske oplevelse, da man stadig skal opleve instrumentet gennem højtalere.

Betjeningspanelet i venstre side er rigtigt lækkert lavet, med en androidbaseret touchskærm som giver mulighed for at ændre på alle tænkelige parametre. Touchskærmen er måske i virkeligheden også det eneste nye bag dette instrument, siden Kawai tidligere har forsøgt sig med lignende instrumenter. Ikke desto mindre er det vigtigt at huske på, at man ikke kan få et meget bedre instrument end dette, hvis det skal være digitalt. Her er det måske kun Yamaha N1 Avantgrand, N2 Avantgrand og N3X der kan følge med. Det bliver dog spændende at se hvilket prisleje instrumentet vil få når det lanceres senere på året.

Kawai NOVUS NV10
Kawai NOVUS NV10
Kawai NOVUS NV10
Kawai NOVUS NV10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *