usædvanlig engagement

OM SHIGERU KAWAI

Shigeru Kawai blev født den 28. juli 1922 i Shizuoka Prefecture, Japan. Han trådte ind i klaverindustrien som en ung mand i 1946. Selvom han var medlem af Kawai familien, tilbragte Shigeru sine tidlige år på at lære klaverbygningprocessen som en regelmæssig medarbejder. Han sad i mange timer og arbejdede flittigt i produktions-området og sov undertiden overalt på fabrikken som et udtryk for hans engagement. Han elskede jobbet så meget, at han senere i livet ville sige: “At bygge klaverer var det bedste arbejde jeg nogensinde har haft!”

Efter tre års træning på alle områder af klaverbygningprocessen begyndte Shigeru den næste vigtige fase af hans lærlinge-uddannelse – studiet af klaverdesignkunst fra sin far, Koichi Kawai. Koichi blev kendt som “Hatsumei Koichi” (Koichi the Inventor), et innovativt geni, der blev betragtet som den første person i Japan til at designe og bygge komplette klavermekanikker. I senere liv ville Koichi få den eftertragtede “Blue Ribbon Medal” fra kejseren i Japan for hans resultater.

Koichi lærte Shigeru “oprindelses-metoder”, hvor pianoer var 100% håndbygget. Han sagde ofte: “Så længe du bygger pianoer, skal du stræbe efter at bygge de fineste i verden.” Shigeru lyttede opmærksomt til Koichis ord.

Det var med stor sorg, at Shigeru Kawai overtog selskabets ledelse ved Koichi Kawai’s død i 1955. Selv om Shigeru var 33 år, viste han sig at være visionær. Han lancerede snart Kawai Concert Series for at introducere vestlig musik til det japanske folk. Senere lavede han Kawai Music Schools overalt i Japan og grundlagde et trænings-institut for at uddanne lærere, der ville undervise på disse skoler. Samtidig etablerede han Kawai Technical Institute for at levere de teknologier, der var nødvendige for at pleje pianoer i ind-og udland. Ved 1970’erne havde han præsenteret Kawai pianoer til over 80 lande rundt om i verden.

1980 afsluttede Shigeru en af ​​sine største resultater – Ryuyo Grand Piano Factory, en af ​​de mest avancerede klaverfabrikker nogensinde skabt. Ryuyo er i dag ikke kun et sted for fremstilling, men også et sted for innovation. Shigeru Kawai’s forsknings- og udviklings-laboratorium på Ryuyo er en hyldest til grundlæggerens vision om konstant excellence og er bemandet af Master Piano Artisans dedikeret til den uendelige udvikling af klaverets kunstform.

Efter over 50 års intensiv forfølgelse ønskede Shigeru at forlade en personlig arv til klaververdenen. I 2000 introducerede han den unikke instrumentale serie, der ville bære hans navn. Mens brugen af ​​ens for- og efternavne er yderst sjælden i Japan på grund af den utrolige byrde for ansvar, som den placerer på individet, indviede Shigeru disse instrumenter som Shigeru Kawai Grand Pianos – varige symboler for hans livlige lidenskab for klaver og hans livslange engagement i at bygge de fineste klaverer i verden.

 

ANSVAR

ANSVAR FOR VORES PLANET

 

Omsorg for planeten kommer naturligt til dem, der skaber Shigeru Kawai pianoer. I 1997 blev Ryuyo Grand Piano Factory den første i klaverindustrien for at modtage ISO14001, verdens mest prestigefyldte certificering for ekspertise inden for miljøledelse. Arbejdsgrupper overvåger og forbedrer løbende emissioner og affaldskontrol, grønne indkøb og en række andre energibesparende og miljøbeskyttende foranstaltninger. Kawai Forest Project har allerede plantet over 350.000 træer med det formål, at have over 500.000 nye træer plantet i slutningen af ​​tiåret. Disse vigtige bestræbelser vil fortsat være en del af hvert klaver, Kawai bygger. Det er deres løfte til jer – og til vores verden.